tisdag 30 april 2013

Sköna maj välkommen...



Tänkte tipsa om Ikeas  fina tyger... Så här ska sys kuddar   

4 st kuddar blir det för under 150 pix billigt och bra:)

Kikar in och önskar er en härlig Valborg..Glöm inte vinterjackan på i kväll bara:)

Ha det bäst...

lördag 27 april 2013

Vilken dag!



Minst sagt en underbar dag hade jag hela långa dagen i går.Från tidiga morgon till sena kvällen:)

Det började av vi begav oss till Öland och Färjestaden jag och yngsta dottern ...




Ett härligt mottagande fick vi ,sen lite simning i en varm härlig pool..





Efter det ett varmt kurbad med alger och lite gott att äta och dricka och mera bad i den varma jacuzzin..



Därefter en riktigt god lunch på hotellet:)  Man blev helt slut efter den behandlingen,men slut på ett skönt härligt sett:)

När vi väl kom hem igen så blev jag totalt överraskad då jag släppte av dottern hemma hos henne,för där hade resten av min stora familj ( som jag trodde alla var på arbeten) gömt sig i ett av rummen.

 Jag blev lurad att gå för att öppna då sitter dom alla där inne.
Dom hade verligen tänkt på allt,alla bilarna var bortkörda,skor och kläder hade dom gömt.Så det fanns inte ett spår av dom:)
Så chockad jag blev,jag måste ha sett ut som en fågelholk i ansiktet,bara stod och stirra en lång stund:)

Vilken dag!
hela köket var där uppdukat med olika läckerheter,tårta ,kakor ,bullar:)

Jag kan säga att det var svårt att somna i går kväll,jag kunde inte sluta att le,och tänkte på hur rik jag egentligen är som har min härliga familj!

I dag är det en riktig april dag och jag som lovat alla ungar att vi ska grilla i kväll, men har jag sagt det så...






Ska bara försöka hinna med,jag är barnvakt idag då minisens föräldrar jobbar några timmar,  och den lille fortsätter ju att röja här hemma:)

Sen ska vi oxå idag fira vårat äldsta barnbarn,bästa Daniel som idag fyller 16 år:)


Önskar er en fin lördag.... Och tack för grattishälsningar goa fina bloggvänner..

torsdag 25 april 2013

Tillbaka!

Lite äldre och förhoppningsvis lite klokare är jag nu tillbaka efter en härlig vecka på Gran Canaria där vi firade min födelsedag.Så därför ett litet blogguppehåll.

Tiden är nu över då jag kan kalla mig 50 + så det tar ett tag att vänja sig,men det är ju bara en siffra:) och man är ju inte äldre än man gör sig:) eller....
Kan tilläggas att på flygbussen hem så var det en gentleman som reste sig upp och frågade om jag ville sitta:) Det har aldrig hänt förut:) så det finns ju fördelar med allt:)


En riktigt varm vecka har vi haft med temperaturer på upp till + 40 grader,  lite varmare än normalt.Men en gång om året sveper det in Calima vindar från Afrika som gör att det blir så varma  dagar. 

Jag försöker ladda upp flera bilder,men av någon anledning så går det inte i kväll.

Och i morgon bär det iväg till Färjestaden dit jag och yngsta dottern ska tillbringa dagen på Hotel Skansen där det blir en spa-dag.Där väntar pool,bastu.jacuzzi och valfri behandling. Därefter lunch på hotellet.  Man har det ju såå bra,dom vet vad deras mamma behöver mina ungar:)Som ordnat en sån härlig present till mig:)

Nu ska jag kika in till er alla och se vad ni haft för er i veckan..

Ha det gott och en härlig fredag önskar jag er..


tisdag 16 april 2013

Att kunna säga nej!


Ord som nej och ajj ajj om dom kommer från mormor är ganska svårt att förstå om man är 1,5 år så jag fortsätter att röja:)
Nu är det ju inte så att Minisen inte förstår:) tvärtom han är väldigt duktig och förstår och lyssnar på sina föräldrar. Men när han är på besök hos oss så ser det oftast ut på det här viset:)För av någon anledning så förstår han inte alls:)                                                                                                                                                                                                                                                                                        En fin tisdag till er alla...                                                                                                                                                            

söndag 14 april 2013

Välkommen våren!

Nu äntligen! Som vi har väntat ....
Nu kan man äntligen ge sig ut i trädgården,sätta sig på en varm plats intill en husvägg och lapa lite sol:)
Det har regnat en hel del här hos oss,så nu är det bara några få snöhögar kvar som säkert är borta till kvällen... 
 
Så idag blir det att plocka fram trädgårdsmöblerna.Äntligen!

Önskar er en fin solig söndag:)


torsdag 11 april 2013

Pannkakans dag

Torsdagar är ju soppa och pannkakans  dag så här är vi inte sämre.Dock inte ärtsoppa idag utan hemmagjord grönsakssoppa och nybakade småfrallor med vallmofrö på.
Jag har nog alltid så långt jag kan minnas haft soppa och pannkaka till middag på torsdagar,om det inte varit så att vi ätit lunch ute på dagen då dom flesta matställen bjuder på det.

Våren är på antågande äntligen ! Några dagar med regn först sen smäller det:) vilken explosion  det ska bli ute i naturen  när värmen äntligen kommer. Vi har ett rikt fågelliv här hos oss,och i morse hördes det på fåglarna att nu är det vår...

 Så jag önskar er alla en fin helg och en solig söndag då meteorologerna   verkar enas om att det blir varmare i landet.

  
Soliga dagar har vi haft en hel del men kallt och kyligt så vinterjackan sitter på än.Men kanske åker den av på söndag äntligen:)

En fin torsdagskväll till er alla...


tisdag 9 april 2013

Att lyxa till det med ett pizzakit


Låter väl inte så jätte glammigt,men det funkar:) Ett enkelt pizzakit från Ica,lätt och lagom ansträngande att göra:) en alldeles vanlig lördagskväll..
Så klart en jättegod och nyttig sallad till det...



 Vårens första flaska Rose och en mörk chokladbit som avslutning och solen strålar in genom köksfönstret . Lättlagad lördagsmiddag och nästan ingen disk alls.Därav lyxen:) en kravlös lördagskväll:)

Ha de fint alla som kikar in...

lördag 6 april 2013

Näthandel eller...

När man sitter hemma i soffan med laptopen i knät och klickar fram sin order,så känns det kul och bekvämt.
Sen att gå och hämta paketet är ju inte mindre roligt utan fort hem slita upp paketet och börjar prova.
Men sen kommer ofta den tråkiga biten tycker jag,den passar inte i storlek eller var inte fin,och då är det inte så kul längre med att skicka tillbaka och återbetalningar osv..

Vi som bor i en mindre stad har ju inget stort utbud av varken kläder eller inredning så här blir det en hel del näthandel.

Som tur är att det finns näthandel för oss som bor i mindre städer.Men jag föredrar nog ändå att gå in i en fysisk butik och klämma och känna:) 
Vi har en butik som heter Drömhem i Mönsterås som ligger ett par mil utanför Oskarshamn,värt ett besök om ni har vägarna förbi... Kläder,skor,smycken sist men inte minst fin inredning med bl.a mitt favoritmärke Tine K. Alla bilderna är tagna i butiken Drömhem.
Trots att det går mot vår och sommar och det är lätta sommarklänningar och bara ben som gäller snart så är jag en tröj och jeans "tjej" :) på vintern. Och vi befinner oss ju fortfarande i gränslandet mellan vinter och vår så den här fina tröjan med peace trycket på ryggen och dessutom på rean,den fick följa med hem:) 

Sen som avslutning på en bra shoppingdag är det ju alltid gott med en goofika:) den missar man ju oxå vid näthandeln:)

Önskar er alla en fin och solig Lördag...

torsdag 4 april 2013

Godmorgon Torsdag!

Redan torsdag ... torsdag den 4 april känn på den:) nu går det undan....
Det börjar bli dags att se över alla gamla pelargoner som står och skräpar:) jag tror att de flesta har klarat sig i vinter. Kul och behändigt bara att fylla på lite ny jord så är det klart:)



Så här börjar jag min morgon.Jag tror verkligen på den här vitamin och  energikicken,säker på att det är den som gjort att jag klarat hela vintern utan den minsta förkylning,trots alla som varit sjuka 

runt om mig:)



 I dag blir det en solig och fin dag,men lite kallt fortfarande.Så vinterjackan får hänga på ett tag till
.
En annan slags energikick får jag hos den här lilla killen som just upptäckt att det finns massa roligheter i skåp och lådor:)så idag blir det ett besök där:)


Önskar er alla en fin torsdag.. 

måndag 1 april 2013

Nu flyttar vi ut!


Trots denna kyliga morgon så flyttar vi nu ut till uterummet.En riktigt kall natt har det varit,men ingen påsk utan att sitta och fika i uterummet.Så nu trotsar jag Kung Bore,som för övrigt kan dra nåt gammalt över sig:)
När det är så kallt så t.om fåglarna tvärnitar i Tyskland,då får det vara nog:)
Varma goa filtar att värma sig med och tända på gasolen så blir det nog bra




 Och här kommer jag att bli sittandes länge.... Tidningar,Ipaden och termosen fulltankad  med kaffe..

Önskar er alla en fin avslutning på påsken...