måndag 31 augusti 2015

Sommarens skörd



Så till slut kom det några tomater på min lilla miniplanta eller tomaterna kom väl ganska kvickt.Men det var nog för lite sol på dom för det dröjde innan dom fick den röda fina färgen...



Och tyvärr måste jag säga att sådär söta och goda är dom inte heller utan ganska smaklösa.Jag kan  tro att det beror på för lite sol eller om det helt enkelt är en sådan sort..

Hur som helst det är roligt och det bästa av allt..det är helt ekologiskt och man behöver inte tänka tanken på alla gifter och besprutningar..

Sen kan man ju göra som dom gör i Spanien en gång om året då dom har det stora tomatkriget:)
Det hela startades av ungdomar 1945 sen dess har det varit en tradition.Reglerna är enkla kasta tomater och ha kul:)
Nää jag tror det får vara hur skulle det se ut om vi gick ut här på gatan och kasta tomater på varandra:) Vi äter upp dom fast dom inte är dom godaste:)

Önskar er alla en fin fortsättning på den första veckan i september..





tisdag 25 augusti 2015

Denna härliga tid...



Som vi haft sista veckorna det är sånt vi får tänka tillbaka på i vinter.Det är dagar man minns..... Juni och juli är nästan redan bortglömda.








Så kom  då poolen äntligen till användning och badkrukan (jag) har nog badat  lika många gånger som jag gör på en hel sommar...




Inte så ofta som jag lägger mig under ett parasoll soldyrkare som jag är men det blev faktiskt nödvändigt ibland.




Här är en som inte alls ville bada utan tyckte det var lite kallt när söndagen bjöd på en hel del blåst.Det blåser ganska rejält hos oss och då hjälper det inte att poolen har 25 grader...
roligast den här dagen var att slänga simringen över huvudet på sin mamma:)

Nu verkar högtrycket ha gått över för den här gången och vi har fått lite regn igår och idag men varmt är det fortfarande..

Men vi håller tummarna för att vi får några baddagar till...

Hej svejs!


onsdag 12 augusti 2015

Bättre sent än aldrig...



Det stora samtalsämnet hos oss Svenskar är väl iaf vädret.Och den här sommaren är inget undantag .
Augusti kom hastigt och lustigt och med den så kom även sommaren.Jaja.. skitsommar kan man väl säga men det lägger vi bakom oss nu,för nu är det ju sommar...

Att måla huset den här sommaren var väl inte den bästa tidpunkten kan man säga,Men det blir gjort lite då och då så nu är framsidan färdig så skönt att man kan vara där och piffa till det lite.
Och den stora skyliften har vi äntligen gjort oss av med,för gavlarna är nu helt färdiga.Och som tur är så har vi haft målarhjälp annars hade vi nog stått kvar där än.


Det har blivit väldigt lite bad i poolen i sommar,men här är dom samlade våra killar från st 27 till st 44 och den lilla är så klart medelpunkten och trivs som fisken i vattnet med kusinerna samlade:)

Sommaren och värmen fortsätter ett tag till så än finns det hopp,kanske även jag hoppar i....

Ha en skön fortsättning på veckan och sommaren...