torsdag 31 december 2015

Årets sista dag och välkommen 2016

 Hej på er.... Nu kikar jag in här och gör mitt första inlägg på min nya dator och det kan nog bli hur som helst med det här inlägget...

Jag måste väl ha varit otroligt snäll i år eftersom tomten kom med både dator och ny kamera till mig!
Frågan är nu bara hur jag ska lära mig, det tekniska är väl inte riktigt min grej:))och fyy sjutton gubbar säger jag för bruksanvisningar:

Men man blir väl aldrig för gammal att lära sig något nytt...Med många svordomar och slita mig i mitt hår skrika på mina ungar om hjälp så går det nog vägen.

Det värsta är nog latheten,jag tar gärna till mobilen och fotar med för enkelhetens skull:) men nu är det skärpning som gäller.... Att lära sig kamerans funktioner tar nog sin tid men något jag ser oxå är hur svårt det är med att få till en bra bild.Och nu i detta gråväder är det inte så lätt få till bra inomhusbilder så det blir mycket träning utomhus.Och vad är inte passande denna dag än en flaska bubbel:) Kallt och eländigt var det :) Men vad gör man inte för konsten...



Så nu när vi har kommit till årets sista dag lägger vi bubblet på kylning (med risk för att både jag kamera och bubbel for ner i det kalla vattnet) inför kvällens festligheter.



Tack till er alla som troget kikar in till mig och till er som ständigt lämnar ett litet avtryck med några snälla ord och goa kommentarer...

Jag önskar er alla en härlig kväll och ett riktigt 

Gott Nytt År!

fredag 25 december 2015

God fortsättning....

Kikar in med en hälsning och önskar er en God Fortsättning och hoppas ni alla haft en härlig jul..

Hos oss har vi en snöfri jul med massor av plusgrader,vilket jag ju älskar och önskar hela vintern vore sån.

Det har ju blåst en hel del idag men en liten kort prommis blev det innan lunchgästerna kom för att äta upp det sista av julmaten.





Jag hade lilla minisen hos mig dagen före julafton och så klart så var vi nere vid bryggan och kastade sten...Favoritsysslan




Blåsigt och halvstorm idag men även om det småregnade till och från så kikade även solen fram ibland.

Önskar er alla en skön annandag jul..

söndag 20 december 2015

Till slut så....

Hej på er...

Det var ett tag sedan men här har det varit fullt upp. Till slut och efter många års letande så slog vi till maken och jag på en liten lägenhet på solkusten.

Lägenheten är en liten tvårummare och det räcker gott till oss,där har vi tänkt att vi ska tillbringa så mycket tid som möjligt och allrahelst på ålderns höst  (fast tills dess är det ju en lååång tid)

Vi har som sagt letat och letat mycket på Kanarieöarna där vi helst tillbringar våra vintrar och älskar klimatet. Men till slut kom vi fram till att vi än en gång skulle köpa ett ställe på fastlandet.Då vi hade ett ställe i Alicante för ca 20 år sedan tänkte vi nu att vi slår till i Malaga området den här gången.
Och resan är lite kortare vi flyger dit på fyra timmar,så här åker vi fram och tillbaka.

Visserligen inte samma värme som på Kanarieön,men vintertid som Svensk normal sommar och det räcker gott.





Lägenheten ligger 2 tr upp och har en magisk utsikt från en stor vinkelbalkong med pooler på båda sidorna.
Det tar oss ca 10 min att gå ner till stranden...



Området är grönt och fint och otroligt välskött med en bra förening.




Vi har nu varit nere mycket i November och December så nu är lägenheten tömd på förra ägarens saker och vi har köpt nya möbler och håller på att färdigställa den efter våra önskemål...

Balkongen här ska nu i Januari glasas in så den kommer att bli som ett extra rum där våran matplats kommer att bli och jag misstänker att det är där vi kommer att hänga mest.



Köket är litet så ingen plats för diskmaskin finns det utan där har dom ist valt att ha tvättmaskin och det är ju inget man klarar sig utan så den får vara kvar där.





Men en magisk utsikt har vi så där gör det inte ont att stå och diska.

Inga stora ytor som sagt men man klarar sig gott på ca 50 kvadrat utan problem trots att man är bortskämd med 170..

Vi kommer så småningom bygga om i köket och kakla om i badrummet,men så länge vi bor in oss,så funkar det som det är nu.Huset är endast 10 år gammalt så det är i fint skick allting.




Jaa så här har jag tänkt mig mina vinter dagar i framtiden :)

Hälsningar från Costa del Sol..

Feliz Navidad...